972 18 34 00

Calendar

març
15
Dg
Inici Les Beques Daniel Bravo 2015 d’investigació biomèdia a l’estranger
març 15 @ 0:00

fundacio-daniel-bravoLa Fundació Privada Daniel Bravo Andreu ha obert la convocatòria 2015 de tres beques adreçades al personal investigador de Catalunya per fer estades d’un a nou mesos en centres de recerca de prestigi nord-americans i europeus.

L’objectiu de les Beques Daniel Bravo és iniciar o reforçar la col•laboració entre grups de recerca biomèdica d’excel•lència a Catalunya i l’estranger en les àrees següents:

  • Recerca cardiovascular pediàtrica (infants i adolescents)
  • Recerca cardiovascular (adults)

Més informació al Blog del Parc

abr.
15
Dc
Fi – Les Beques Daniel Bravo 2015 s’amplien a tres estades d’investigació biomèdia a l’estranger
abr. 15 @ 23:45

fundacio-daniel-bravoLa Fundació Privada Daniel Bravo Andreu ha obert la convocatòria 2015 de tres beques adreçades al personal investigador de Catalunya per fer estades d’un a nou mesos en centres de recerca de prestigi nord-americans i europeus.

L’objectiu de les Beques Daniel Bravo és iniciar o reforçar la col•laboració entre grups de recerca biomèdica d’excel•lència a Catalunya i l’estranger en les àrees següents:

  • Recerca cardiovascular pediàtrica (infants i adolescents)
  • Recerca cardiovascular (adults)

Més informació al Blog del Parc

abr.
20
Dl
Fi Premis EmprenedorXXI
abr. 20 @ 23:45 – 23:45

premios-emprendedor-xxiL’objectiu dels Premis EmprenedorXXI és identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de recent creació amb major potencial de creixement d’Espanya, seleccionant-les a les 17 comunitats autònomes a través d’un procés estandaritzat, rigorós i validat. Durant les seves 8 edicions, els Premis EmprenedorXXI han aconseguit reconèixer i premiar 195 projectes empresarials entre més de 3.900 empreses participants.
Existeixen dues categories: Emprens (per empreses de menys de 2 anys de vida) i Creixes (per empreses de 2 a 7 anys)

Més informació al Blog del Parc

maig
7
Dj
Les deduccions fiscals a l’R+D+i pel sector TIC i de continguts digitals @ ACCIÓ - Sala d'Actes
maig 7 @ 9:30 – 13:30

PYME_innovadoraAmb caire general les deduccions fiscals per la realització d’activitats d‘R+D+i permeten recuperar entre un 25% i un 42% de la inversió realitzada en R+D i un 12% de la inversió realitzada en innovació tecnològica.

Aquest marc legal està en vigor des de fa més de 10 anys. Encara que es tracta d’un marc conceptualment multisectorial, l’aplicació al sector TIC de les deduccions per R+D (no així la deducció com a Innovació tecnològica) ha estat molt limitada per unes definicions d’R+D fiscals pròpies restrictives.

Dins de la darrera reforma fiscal aprovada s’han produït dues novetats que impacten molt positivament en el sector TIC i dels videojocs.

Es considera R+D des de l’òptica fiscal la creació, combinació i configuració de software avançats.
Es podrà deduir com a innovació tecnològica la demostració inicial o projectes pilot relacionats amb l’animació i els videojocs.
A més a més, ara també és possible compatibilitzar la deducció dels projectes amb les bonificacions a la seguretat social del personal dedicat en exclusiva a fer innovació dins de l’empresa, per a totes les pimes reconegudes pel MINECO com a PIME INNOVADORA. Aquesta compatibilitat és el primer avantatge concret de les mesures plantejades en benefici d’aquesta tipologia de PIMES, com per exemple, la relativa a afavorir l’accés a processos de compra pública innovadora CPI.

Inscriu-te aquí

maig
18
Dl
III Jornada de divulgació Científica science&u @ Auditori 3 del Centre d'Empreses
maig 18 @ 9:00 – 15:00

Com obtenir un ajut econòmic per elaborar un projecte de divulgació la ciència? Aquesta és la pregunta que focalitzarà la III Jornada de divulgació de la ciència science&u, que tindrà lloc el pròxim dilluns 18 de maig a l’Auditori 3 del Centre d’Empreses del Parc Científic i Tecnològic, organitzada per la Unitat de Cultura Científica (UCC) i el Vicerectorat de Recerca de la Universitat de Girona (UdG). César López, responsable del departament de Cultura Científica i d’Innovació de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), i un expert en la gestió d’ajuts europeus seran els encarregats d’explicar les convocatòries obertes d’ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació provinents de fons estatals (FECYT) i europeus (Science with and for Society 2015).

Durant tota la jornada, i per acompanyar les dues ponències, s’aniran presentant projectes de divulgació científica atorgats per la FECYT a la UdG, com ara un congrés internacional sobre la figura de Ramon Muntaner en commemoració del 750 aniversari del seu naixement, la transformació de l’escola Carme Huguet en una magnet school o l’activitat ‘De la Màgia de la Ciència a la Ciència de la Màgia’, i també alguns projectes d’èxit, plenament consolidats, finançats per la Unió Europea (UE): l’esdeveniment ‘La Nit de la Recerca‘ (UdG) i el projecte ‘RRI Tools‘ (Fundació La Caixa). Finalment, Oriol Marimón, pertanyent a ‘The Big Van Theory, científics sobre rodes’, un grup d’investigadors que ofereix monòlegs sobre temàtiques molt diverses (biologia, matemàtiques, física, química, enginyeria) de forma molt amena i comprensible, tancarà la sessió amb un monòleg ben entretingut i també aprofitarà l’avinentesa per parlar sobre les experiències viscudes amb el grup des de que es va constituir.

maig
20
Dc
Fi Ajudes Fundació BBVA de suport a investigadors, creadors culturals i altres professionals
maig 20 @ 19:00 – 19:00

Ayudas Fundación BBVA Convocatoria 2015La Fundació BBVA concedeix 55 ajudes de fins a 40.000 euros, destinades a donar suport directament a investigadors, creadors culturals i altres professionals que, trobant-se en estadis intermedis de la seva carrera, es caracteritzin per una producció científica, tecnològica o cultural altament innovadora.

Ha convocat les ajudes en diverses àrees que abasten un ampli ventall de camps de la investigació científica i la cultura: Ciències Bàsiques; Biologia i Biomedicina; Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Altres Enginyeries i Arquitectura; Ciències del Medi Ambient i Ciències de la Terra; Economia, Finances i Gestió d’Empreses; Ciències Jurídiques i Socials; Humanitats; Periodisme, Comunicació i Ciències de la Informació; Arts Plàstiques i Art Digital; Música i Òpera; i Creació Literària i Teatre.

Termini de presentació de sol·licituds de l’1 de març fins al 20 maig 2015 a les 19:00, hora peninsular.

Bases

maig
21
Dj
Ajuts i finançament per a projectes d’R+D i Innovació empresarial @ Auditori Jaume Casademont
maig 21 @ 10:15 – 13:30

Jornada on s’informarà de les convocatòries de programes de finançament de projectes d’R+D i Innovació previstes per al 2015 així com d’altres serveis disponibles des de CDTI, Secretaria d’Universitats i Recerca i ACCIÓ (programes propis i acompanyament a Horitzó 2020) per al suport del procés d’innovació i creixement empresarial.

Els assistents que ho sol·licitin anticipadament podran realitzar reunions d’assessorament personalitzat

Programa

10.15 h

  • Benvinguda. Jordi Freixenet, vicerector de Recerca de la Universitat de Girona.

10.30 h

  • Projecte d’Innovació Empresarial: R+D o Creixement? Identificació de programes d’incentius 2015 per a projectes de RDi.
  • Programes i eines de suport ACCIÓ per a projectes RDI (Novetats 2015).
    Eugenia Guerrero, gestora de Projectes d’R+D. Unitat d’Innovació Empresarial. ACCIÓ.
  • Programes de CDTI de suport a projectes RDI individuals i bilaterals.
    Carlos I. Franco, Departamento Salud, Bioeconomía, Clima y Recursos Naturales. Dirección de Promoción y Cooperación CDTI.
  • Programes Europeus: Horitzó 2020 – Instrument PIME, Fast Track to Innovation, Projecte Col·laboratius (WP 2016-17). Cristina Peña. Gestió de Projectes RDI Internacional. Unitat d’Innovació Empresarial. ACCIÓ.

12.00 h

  • Enfortiment de la proposta de Projecte.
  • Agents de Coneixement i Expertesa tecnològica: grups TECNIO UdG.
    Marc Sabater, coordinador dels grups TECNIO de la Universitat de Girona.
    Jesús Colprim, director del Grup TECNIO LEQUIA de la Universitat de Girona.
    Rafa Garcia, director del Grup TECNIO VICOROB de la Universitat de Girona.
  • Doctorands Industrials: talent a l’empresa. Joan Francesc Cordoba, Membre del Comitè Executiu del pla de Doctorats. Industrials de la Secretaria d’Universitats i Recerca (SUR).

13.15 h 

  • Cloenda de l’acte. Ferran Rodero, delegat d’ACCIÓ a Girona.

A partir de les 12.30 h es realitzaran les reunions personalitzades per comentar idees/propostes de projectes amb el CDTI, ACCIÓ o la Secretaria d’Universitats i Recerca. Les empreses interessades han d’enviar un correu electrònic a girona.accio@gencat.cat abans del 18 de maig sol·licitant l’entrevista, que es confirmarà mitjançant un correu electrònic amb l’hora de la reunió assignada.

juny
6
Ds
Fi Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2015
juny 6 @ 23:45 – 23:45

premi-innovacio-tecnologica-agroalimentariaEl Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària pretén fomentar i incentivar a l’empresa agrària, a l’agroindústria i al/la jove/a emprenador/a per a què incorporin innovacinos orientades a la millora de la competitivitat i de la sostenibilitat del sector.

El Premi per a les modalitats a l’empresa agrària i a l’agroindústira està destinat a les empreses i persones del sector agroalimentari, l’agroindústria i les seves entitats associatives que:

  • Hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics o de gestió innovadors, i que, com a conseqüència d’aquesta introducció, hagin obtingut un nou producte, o bé
  • Hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a l’economia, la seguretat de les persones, la qualitat, la seguretat alimentària, la preservació ambienta i les bones pràctiques.

El premi en la modalitat de jove emprenedor/a innovador/a està destinat als/a les joves empresaris/àries agraris/àries o agroalimentaris/àries de Catalunya que siguin menors de 40 anys d’edat l’any de la convocatòria que hagin posat de manifest el seu esperit emprenedor i innovador en la seva trajectòria professional.

S’atorgen tres modalitats dotada, cadascuna d’elles, d’un premi de 6.000 euros així com també dues nominacions amb una dotació econòmica de 2.000 euros per a cadascuna d’elles. Les modalitats són:

  • A. Premi a l’empresa agrària per la implementació d’innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin diferents per a d’altres empreses del sector.
  • B. Premi a l’agroindústria per innovacions en els processos, la gestió o en els productes de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de feactors de producció o serveis que interinguin en la producció i/o transformació agroalimentària.
  • C. Premi al/la jove/a emprenador/a innovador/a per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un /a emprenador/a innovador/a.

Termini: del 7 de març al 6 de juny de 2015, ambdós inclosos.

Inscriu-te aquí

juny
9
Dt
Fi Convocatòria M-ERA.NET (projectes transnacionals R+i en enginyeria i ciència dels materials)
juny 9 – juny 10 tot el dia

L’instrument ERA-NET és una iniciativa de la Comissió Europea per a la coordinació entre governs regionals i nacionals dels seus programes d’investigació, desenvolupament i innovació.

M-era.Net és una era-net en què participen 37 organitzacions de països i regions europees compromeses en la promoció de projectes d’R + D transnacionals en el camp de la ciència i l’enginyeria dels materials.

M-ERA.NETEl 3 de febrer es va llançar la 4a convocatòria internacional M-era.Net amb les següents temàtiques prioritàries:

  • Enginyeria de materials integrada i computaritzada
  • Noves superfícies i recobriments
  • Composites sintètics d’alt rendiment i biocomposites
  • Materials per a tecnologies energètiques de baix carboni, assequibles i sostenibles
  • Materials per a recobriments bioactius a mida per a aplicacions en salut
  • Materials per a la fabricació additiva

El pressupost total de la convocatòria és de 25M €.

Per part espanyola hi participa el MINECO amb 1 Pressupost de 0.8m €.

Els CONSORCIS han de tenyir mínim 3 socis de 2 Països participants M-ERA.NET (mínim 1 europeu). Els projectes han d’estar en línia amb els Principals Objectius descrits en el Programa estatal.

El termini de presentació de pre-sol·licituds finalitza el 9 de juny de 2015.

Més informació sobre l’ajuda al web M-era.Net

set.
10
Dj
Fi Beques OECD per la recerca i ajuts per la realització de conferències internacionals
set. 10 @ 23:45 – 23:45

Research Fellowships and Conference SponsorshipEl Programa de Recerca col·laborativa de l’OECD (Co-operative Research Programme – CRP) ha obert dues convocatòries 2016:

Finançament per conferències internacionals (simposis, congressos, jornades).
Ajuts per la recerca (Research Fellowships) amb la finalitat de fomentar la mobilitat internacional i la col·laboració entre investigadors que treballen en àrees relacionades amb l’agricultura, la silvicultura i la pesca.

En concret, les sol·licituds han de centrar-se en un dels tres temes següents:

  • El repte de la sostenibilitat dels recursos naturals (The natural resources challange).
  • La sostenibilitat en la pràctica (Sustainability in practice).
  • La cadena alimentària (The food chain).

El termini de presentació de sol·licituds és 10 de setembre 2015.

Més informació sobre la convocatòria al web del OECD.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty