972 18 34 00

Calendar

nov.
9
Dj
Incentius Fiscals a l’R+D+I. En treus el màxim rendiment? @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 9 @ 10:00 – 12:00

La teva empresa desenvolupa projectes de recerca, desenvolupament i innovació? Saps que hi ha beneficis fiscals disponibles per a aquest tipus de projectes? 

Vine a la nostra jornada presencial a Girona per buscar finançament per als teus projectes empresarials.

Els incentius fiscals per a la innovació són una eina de l’Administració General de l’Estat que permet a les empreses reduir la seva càrrega fiscal quan porten a terme projectes d’R+D o innovació. Tot i disposar d’un marc fiscal sòlid, moltes petites i mitjanes empreses catalanes encara no aprofiten aquests incentius o ho fan amb dificultat.

En aquesta sessió coneixeràs els conceptes deduïbles fiscalment i veuràs exemples pràctics sobre com documentar els projectes per aplicar amb èxit els incentius fiscals relacionats amb la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I).

A més, farem una introducció al marc fiscal espanyol, incloent-hi:

  • Conceptes fonamentals.
  • Deduccions en quota per a projectes d’R+D i innovació tecnològica.
  • Bonificacions a la seguretat social per a personal dedicat a tasques d’R+D i innovació tecnològica.
  • Altres incentius a la innovació.
  • Combinació entre els diferents incentius.

Uneix-te a nosaltres en aquesta jornada i descobreix com aplicar adequadament aquestes deduccions, que poden ser una forma indirecta de finançar els teus projectes d’innovació.

No t’ho perdis!

 Finançament / Innovació, tecnologia i R+D

 Tots els sectors

Conèixer els conceptes deduïbles fiscalment i veure exemples pràctics sobre com documentar els projectes per aplicar amb èxit els incentius fiscals relacionats amb la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I).

Una empresa que dugui a terme projectes d’R+D+i.

  • 10.00 h Benvinguda
    • Ferran Rodero, delegat d’ACCIÓ a Girona
  • 10.05 h Descripció dels incentius fiscals a l’R+D+i
    • Elena Mindán, responsable de finançament de la innovació de General Consultores
  • 10.45 h Cas pràctic
    • Pau Ferrer, Financial Controller BDF Ingredients
  • 11.15 h Torn obert de preguntes
  • 12.00 h Fi de la sessió

 

nov.
16
Dj
Mostra d’Emprenedors de Girona @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 16 @ 18:00 – 22:00

Des de l’any 2009, des de l’Assessoria Codina i ElGiroscopi hem organitzat la mostra d’Emprenedors de Girona per tal de donar a conèixer projectes emprenedors de nova creació vinculats amb el territori. Després de tants anys acompanyant als empresaris i gironins i en ple “boom” del fenomen emprenedor, vam veure que de vegades el món de la nova emprenedoria quedava massa allunyat i desvinculat del teixit empresarial establert i de les moltes empreses gironines líders dels seus respectius sectors.

Per això, amb l’ànim de donar a conèixer la vitalitat del talent de casa nostra i establint ponts entre empreses consagrades i nous emprenedors amb empenta vam crear aquesta Mostra on cada any es presenten quatre nous projectes i on (gràcies als vots del públic format per empresaris i clients) premiem el projecte més prometedor i els participants per impulsar-los en la seva aventura emprenedora.

L’acte es complementa amb la presentació de diversos casos d’èxit amb temàtiques d’interès per als assistents i un sopar de networking on es materialitzen els contactes i (esperem) sorgeixen noves oportunita

Bases

Per poder participar en la Mostra d’Emprenedors de Girona cal complir els següents requisits

  • El projecte ha d’haver iniciat l’activitat
  • Ha de fer menys de cinc anys de l’inici del disseny del projecte o de la seva posada en marxa
  • Els responsables del projecte han de demostrar una vinculació directa amb el territori gironí (ha d’haver estat ideat, desenvolupat o creat a la província de Girona o per emprenedors gironins).

Selecció i Premis

Des de l’Assessoria Codina i el seu servei d’estratègia digital ElGiroscopi es farà una primera selecció dels 4 projectes escollits finalistes per participar en la Mostra. Els criteris que es tindran en compte per aquesta selecció seran:

  • atractiu de la proposta
  • innovació de la proposta
  • viabilitat econòmica del projecte
  • valor afegit de la proposta com creativitat, sostenibilitat o impacte social o ambiental.

Durant la Mostra d’Emprenedors, els quatre projectes seleccionats faran una presentació del seu projecte i es durà a terme una votació per part dels assistents que decidirà quin és el projecte guanyador.

Tots els participants tindran un premi, repartit de la següent manera:

  • 1000€ en metàlic per als guanyadors
  • 500€ en serveis de gestoria per a cada un dels 4 finalistes que presenten

Més informació: EmprenedorsGirona

nov.
21
Dt
Jornada sobre el “disseny higiènic d’equips per a la indústria alimentària i entorns exigents” @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 21 @ 9:00 – 14:00

Eplan, Endress+Hauser, Kuka, Nevitec i Rittal, així com AINIA i Cleanity, s’uneixen en una jornada on s’exposaran les darreres innovacions a la indústria i en entorns de producció exigents, destacant la importància del disseny higiènic.

Dimarts que ve 21 de novembre tindrà lloc a Girona l’esdeveniment “Disseny higiènic d’equips per a la indústria alimentària i entorns exigents”. Les empreses multinacionals Eplan, Endress+Hauser, Kuka, Nevitec i Rittal, així com Cleanity i AINIA han unit les seves forces per a l’organització d’una jornada que promet ser una oportunitat única per aprendre i descobrir experts en disseny higiènic i seguretat alimentària, les últimes innovacions a la indústria i en entorns exigents.

El disseny higiènic d’equips i instal·lacions és fonamental per garantir la innocuïtat dels productes i reduir el risc de contaminació. Un enfocament que no només es tradueix en productes més segurs, sinó que també comporta avantatges econòmics, com una empremta ambiental menor gràcies a la reducció de l’esforç en neteja i desinfecció.

Aquest tipus de dissenys higiènics són especialment rellevants tant per a la indústria alimentària com per als entorns de producció exigents, on disposar d’equips i instal·lacions que hagin estat concebuts, dissenyats, construïts i instal·lats considerant criteris de disseny higiènic és una eina preventiva clau per assegurar manera eficient la innocuïtat dels productes.

Què suposa la utilització del disseny higiènic en equips i instal·lacions?

A Girona també es plantejaran els avantatges econòmics derivats del menor impacte mediambiental associat al seu ús, principalment a causa de la reducció de l’esforç en la neteja i la desinfecció d’equips i instal·lacions dissenyades higiènicament.

En aquest camp, una de les organitzacions de referència en matèria denginyeria higiènica és EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group). AINIA serà el representant a l’esdeveniment d’aquest consorci de fabricants d’equips, indústries agroalimentàries i instituts de recerca que van des del desenvolupament i la publicació de directrius fins a l’organització d’esdeveniments de divulgació i formació en la matèria.

L’esdeveniment comptarà amb experts en la matèria i s’ha dissenyat una agenda completa que abordarà temes crucials per a la indústria d’Aliments i Begudes i els entorns exigents, com ara la seguretat alimentària, els requisits legals i normatius del disseny higiènic, així com solucions per implementar aquestes pràctiques de disseny en entorns col·laboratius.

Els participants també tindran l´oportunitat d´interactuar i fer networking amb professionals de diferents sectors al llarg de tot l´esdeveniment, però s´ha reservat un espai específicament per a aquesta activitat després de les tres primeres presentacions. Un cop finalitzat el coffee break es dividiran els assistents en cinc grups per dur a terme els cinc workshops en un format més proper per afavorir la interacció amb els assistents.

Per la seva banda, el coffee break i l’aperitiu se serviran al hall que comptarà amb uns showrooms de les cinc companyies que organitzen l’esdeveniment, en què els assistents podran veure i conèixer de primera mà les últimes novetats en solucions.

Agenda:

  • 9:00: Recepció dels assistents.
  • 9:30: Disseny higiènic i seguretat alimentària. Què és EHEDG? [Irene Llorca, AINIA]
  • 9:50: Riscos microbiològics associats al disseny higiènic. [Alexandre Martínez, Cleanity]
  • 10.10: Requisits legals i normatius de disseny higiènic. [Irene Llorca, AINIA]
  • 10.30: Coffee Break / Networking.
  • 11:00: Disseny i gestió documental amb les solucions EPLAN en entorns col·laboratius. [Xavier Bonet i Joan Rubió, EPLAN]
  • 11:25: Automatització de processos industrials amb requisits higiènics. [Natalia Juan López, Endress+Hauser]
  • 11.50: Com robotitzar en entorns exigents i especials. [Josep Amatller, KUKA]
  • 12.15: Visió artificial amb IA. Classificació i lectura OCR amb Edge Learning. [Eric Cervera, Nevitec]
  • 12:40: Evita parades productives i contaminació amb solucions de disseny higiènic. [David Cascan, Rittal]
  • 13.05: La importància del disseny higiènic en la producció de begudes vegetals. [Tasio Corachán, LIQUATS]
  • 13.20: Cas d’èxit.
  • 13:35: Tancament de la jornada / Còctel aperitiu

L’esdeveniment es tancarà amb la presentació de Tasio Corachán, Project Manager de LIQUATS, líder en la producció i distribució de begudes 100% vegetals des del 1991, que explicarà la importància del disseny higiènic en la producció de begudes vegetals.

des.
1
Dv
XV Jornada Respiratori Girona @ Auditori Jaume Casademont - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
des. 1 @ 8:00 – 13:00

Un any més organitzem la Jornada de Respiratori a Girona. Aquest any amb actualitzacions en asma i MPOC, parlarem del càncer de pulmó, de la prevenció de les infeccions respiratories i de la reacció d’hipersensibilitat a AINES.

Programa

  • 08:15 Recollida de documentació
  • 08:30 Acte inaugural
    • Ramon Orriols Cap de servei pneumologia Hospital Josep Trueta
    • Enric Estévez Vocal territorial CAMFiC a Girona
    • José Paredes Coordinador Grup de treball de Respiratori de la CAMFiC
  • 08:45 MPOC. Actualització
    • Moderadora: Mar Rodríguez
    • Ponent: José Paredes
  • 09:30 Sospita càncer de pulmó. A consultes externes o urgències
    • Moderadora: Narda Almendras
    • Ponent: Manel Haro Estarriol
  • 10:15 Asma. Actualització
    • Moderadora: Quionia Villar
    • Ponent: Pere J. Simonet
  • 11:00 Pausa cafè
  • 11:30 Prevenció d’infeccions respiratòries
    • Moderadora: Paula Gallego
    • Ponent: Xavier Martinez
  • 12:15 Reacció d’hipersensibilitat a AINES, identificació i maneig a AP
    • Moderadora: Montse Coll
    • Ponent: Rosa Muñoz Cano
  • 13:00 Clausura.

Coordinador de l’activitat: José Paredes. GdT GERMIAP

Membres del Grup de treball de Respiratori de la CAMFiC

Dirigit a: medicina i infermeria familiar i comunitària i altres especialitats.

Inscripcions: http://www.camfic.cat/DetallActivitat.aspx?id=8902

Participa amb l’etiqueta: #respiratoriCAMFiC

 

des.
12
Dt
Sessió Esade Alumni “Las 4 disciplinas para cultivar un bienestar duradero” @ Auditori Centre d'empreses - Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona
des. 12 @ 19:00 – 20:30

El Club Girona Esade Alumni us convida a aquesta sessió titulada “Les 4 disciplines per cultivar un benestar durador”, a càrrec d’Andrés Martín Asuero.
Centrada al rendiment sostenible, aquesta sessió inclou pràctiques i recomanacions amb evidència científica, aplicables tant a l’àmbit personal com al context organitzatiu.

Veurem que el benestar no només depèn del que passa, sinó que també està basat en la personalitat i l’actitud davant de la vida. Aplicant els darrers descobriments de la neurociència, presentarem diversos circuits neuronals que actuen com a motors del benestar intern. Ens centrarem en quatre circuits de naturalesa plàstica, que es poden desenvolupar amb l’entrenament i, per tant, convertir en quatre disciplines per al benestar. Aquestes disciplines tracten del valor de la presència, la connexió, el propòsit i la saviesa. Amb aquestes propostes proposarem un full de ruta per implementar aquestes disciplines en dues dimensions: primer, en la seva aplicació personal, cultivant el talent, i després en la seva aplicació per al lideratge i el benestar de l’organització.

Dades bàsiques de l’acte:

Data: Dimarts, 12 de desembre del 2023, de 19.00 a 20.30 h
Lloc: Parc de Recerca i Innovació, Auditori Giromprèn (Carrer Pic de Peguera, 11)
Idioma: Castellà
Tiquet per a socis: acte gratuït + 1 convidat
Tiquet per a no socis: acte gratuït

des.
22
Dv
Jornada de celebració del 30è aniversari de VICOROB @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
des. 22 @ 10:00 – 14:00

Tres dècades d’innovació, investigació i contribucions han donat forma al viatge de l’Institut de recerca en visió per computador i robòtica (VICOROB). Per aquest motiu, el grup VICOROB celebrarà el seu 30è aniversari el 22 de desembre que comptarà amb la participació d’ex-membres del grup VICOROB que actualment estan treballant a empreses tals com NVIDIA, CONTINENTAL, PAL ROBOTICS i EMESENT. Al llarg de la jornada representants d’empreses sorgides del grup VICOROB realitzaran una taula rodona tractant el tema  “El camí cap a la transferència: oportunitats i reptes”.

Podeu consultar el programa:  ( Programa jornada VICOROB 30 )

febr.
23
Dv
Acte de presentació de la càtedra ATL de l’aigua potable @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
febr. 23 @ 12:00 – 14:30

L’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable tindrà lloc el 23 de febrer de 2024 a les 12:00 hores, a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc de Recerca i Innovació de la UdG – c/ Emili Grahit 91 de Girona -.

En el decurs de l’acte pronunciarà una conferència la Sra. Sarai Sarroca, directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’acte estarà dirigit pel rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi, i comptarà amb la presència de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats i de l’Hble. Sr. David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Per assistir a l’acte inscriu-te en aquest enllaç i ajudans a escollir el logo de la càtedra.

Programa de l’acte:

12:00h – Inici de l’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable

  • Benvinguda i salutació del rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi

12:10 – Intervenció del Sr. David Vila

  • Director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL)

12:20 – Presentació Càtedra ATL de l’Aigua Potable, a càrrec de:

  • Dr. Hèctor Monclús, director de la Càtedra, investigador Ramon y Cajal i professor de la UdG
  • Dr. Fernando Valero, director tècnic de la Càtedra i cap del Departament R+D+i i control de processos d’ATL

12:50 – Conferència a càrrec de la Sra. Sarai Sarroca

  • Directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

13:20 – Intervenció de l’Hble. Sr. David Mascort

  • Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya

13:30 – Intervenció de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal

  • Conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya

13:40 – Cloenda a càrrec del Dr. Quim Salvi

  • Rector de la Universitat de Girona

 

Al finalitzar es servirà un refrigeri, a peu dret, al vestíbul.

febr.
29
Dj
Trobada Fundacional Girona Next @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
febr. 29 @ 19:00 – 20:30

Ja tenim preparada la trobada d’aquest mes. RESERVEU AGENDES que aquest dia no hi és cada any: el 29 de febrer a les 19.00 h. I aquesta vegada us volem citar per parlar, precisament, de Girona Next. Us convidem a una trobada que tindrà un caràcter “fundacional” i ens agradarà compartir-ho amb tots vosaltres, la comunitat que fa que tot això tingui sentit.

Com tota bona #startup, primer hem testat el mercat i hem validat el producte, i després hem formalitzat la sortida a mercat ✍. Fa molt pocs mesos que el moviment Girona Next s’ha constituït com a associació sense ànim de lucre 🙌 i volem aplegar a tots els seguidors per parlar-ne, per explicar-vos què hem fet fins ara, què podem fer entre tots amb el que tenim per endavant i, alhora, convidar-vos que en formeu part dins l’associació. 🤝

Ens trobarem el dia 29 a l’auditori Manel Xifra del Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona per parlar de Girona Next; i també ho farem acompanyats de convidats que aportaran encara més valor a la trobada.

Ens donarà la benvinguda l’Anna Albar, directora del Parc de Recerda i Innovació de la UdG i conversarem amb David Casellas, emprenedor i inversor de diferents empreses emergents.

març
5
Dt
Commemoració dels 30 anys dels Serveis Tècnics de Recerca @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
març 5 @ 18:00 – 19:30

Ens plau informar-vos sobre l’organització de la jornada en commemoració dels 30 anys dels Serveis Tècnics de Recerca de la Universitat de Girona, que tindrà lloc a l’auditori Manel Xifra Boada de l’edifici Narcís Monturiol del Parc de Recerca i Innovació de la UdG, el dia 5 de març de 2024, a partir de les 17 h.

L’acte inclourà una visita opcional a les diverses instal·lacions dels STR (17:00 hores) i la conferència “El camí de la ciència. Importa més el viatge que l’arribada?”, a càrrec del Dr. Emili Montesinos1 (18:00 hores), Catedràtic de Producció Vegetal (Patologia Vegetal) a la Universitat de Girona.”

Programa de l’acte:

  • 17:00 Visita a les instal·lacions dels Serveis Tècnics de Recerca (opcional)
  • 18:00 Inici de l’acte a l’Auditori Manel Xifra Boada
    • Presentació a càrrec de l’adjunta al rector per als Recursos i Infraestructures Cientificotècniques, Dra. Maria Martín
    • Presentació dels Serveis Tècnics de Recerca, a càrrec de la cap dels STR, Sra. Lluïsa Matas
    • Conferència “El camí de la ciència. Importa més el viatge que l’arribada?”, a càrrec del Dr. Emili Montesinos , Catedràtic i investigador de l’Institut de Tecnologia Agroalimentària de la Universitat de Girona
    • Entrega del premi del concurs de vídeos STR 30 anys​
  • 19:15 Cloenda a càrrec del Dr. Quim Salvi, rector de la Universitat de Girona
  • 19:30 Refrigeri

Es demana la confirmació de l’assistència a l’acte mitjançant el formulari següent: Formulari

març
8
Dv
Seminari sobre l’eòlica marina a la Costa Brava @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
març 8 @ 15:00 – 20:00

Davant el gran debat que hi ha a la Costa Brava a l’entorn de la implantació de grans parcs d’eòlica marina, la ciutadania, dividida entre els que n’estan a favor i els que estan en contra, reclama als acadèmics i experts de la Universitat de Girona el seu posicionament. Per donar resposta a aquesta demanda s’ha programat el “Seminari sobre eòlica marina a la Costa Brava” el proper divendres 08 de març de 2024 a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc Tecnològic i Científica de la UdG.

L’objectiu del seminari és presentar quina és la situació energètica a Catalunya, exposar quines solucions existeixen en aquest necessari camí cap a la transició energètica, i mostrar la pluralitat de diferents mirades d’acadèmics UdG estudiosos d’un mateix tema amb moltes dimensions i escales geogràfiques i temporals.

Programa sobre l’eòlica marina a la Costa Brava

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty