972 18 34 00

Calendar

maig
5
Dj
Jornada ” El campus aigua, l’ecosistema innovador del sector de l’aigua” @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Auditori Manel Xifra Boada, edifici Narcís Monturiol
maig 5 @ 15:00 – 18:00

L’actual entorn econòmic i social està marcat per intensos factors de canvi i per profunds desafiaments, que defineixen un alt nivell de complexitat i competitivitat per a les empreses. Davant aquest entorn, i com ha passat en altres grans períodes de transformació històrica, la capacitat d’una societat per innovar es configura com la gran font de generació de productivitat, diferenciació i valor per a les empreses i de progrés i benestar per al conjunt d’una societat.

La vinculació entre ciència i empresa és el factor clau per a la creació d’innovació, entesa com l’aplicació pràctica del desenvolupament tecnològic i el coneixement a la resolució de necessitats empresarials i socials concretes. És la baula de la cadena que permet convertir la tecnologia i el coneixement científic en valor útil i productiu.

Conscients d’aquest valor estratègic de la innovació i de la vinculació entre ciència i mercat, la Universitat de Girona proposa impulsar la relació entre empreses i entitats d’un mateix sector d’activitat. El Campus Aigua és l’instrument escollit per facilitar aquest fòrum de trobada en el sector de l’aigua. www.udg.edu/mon-aigua

PROGRAMA

  • 15:00h – Benvinguda. Ramon Moreno Amich, Vicerector de planificació Innovació i Empresa i Director del Programa de Campus Sectorials.
  • 15:15h – L’ecosistema innovador com a font d’oportunitats. Francesc Solà, director de la consultora Transferència de Recursos Avançats i Nous Serveis S.L (TRANS)
  • 15:45h – Els Campus Sectorials; orientant la R+D+I i la formació a les necessitats del mercat. Ramon Moreno Amich, Vicerector de planificació Innovació i Empresa i Director del Programa de Campus Sectorials.
  • 16:00h – El Campus de l’Aigua; un entorn dinamitzador d’oportunitats. Ignasi Rodríguez-Roda, Director Científic del Campus Aigua
  • 16:30h – Casos d’èxit
  • 17:30h – Conclusions de la sessió
  • 17:45h – Clausura
  • 17:50h – Networking
juny
22
Dc
Presentació de l’estudi Girona 100 @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 22 @ 18:00 – 20:30

La setena edició de l’Estudi Girona 100, SA, elaborat per la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona juntament amb KPMG fa una anàlisi quantitativa de les 100 primeres empreses de Girona i qualitativa a partir de les opinions d’alguns dels principals empresaris i directius de la província recollits en una enquesta i diferents grups d’opinió.

Programa

  • Benvinguda
    Sr. Jaume Fàbrega, Vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona
  • Presentació de l’estudi Girona 100, SA
    Dra. Pilar Marquès, Directora de la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona
    Sr. Manel Blanco, Soci responsable de l’oficina de Girona de KPMG a Espanya
  • Taula rodona: “D’empresa familiar a grup internacional: dues visions”.
    Sr. Pere Laymon, Conseller Delegat de Miquel Alimentació Grup
    Sr. Jaume Juher, Conseller Delegat de Roberlo
  • Cloenda
    Dr. Sergi Bonet, Rector de la Universitat de Girona
  • Còctel

Dimecres 22 de juny, de 18:00 a 20:30 h. Auditori Manel Xifra Boada. Edifici Narcís Monturiol. Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Carrer Emili Grahit, 91, 17003 La Creueta, Girona

Es prega confirmació a catedra.cef@udg.edu

 

juny
29
Dc
Oportunitats de finançament europeu de l’R+D+i en l’àmbit de la salut @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
juny 29 @ 14:00 – 20:00

La Unitat de Programes Europeus de finançament deHorizon2020 l’R+D+i de la UdG, conjuntament amb l’IDIBGI, el Ministerio de Economía y Competividad i el Instituto de Salud Carlos III, organitzen el proper 29 de juny una jornada sobre LES OPORTUNITATS DE FINANÇAMENT EUROPEU DE LA I+D+i EN L’ÀMBIT DE LA SALUT.

En la primera part de la jornada es farà una introducció general a l’Horitzó 2020, el principal programa europeu de finançament de la recerca i la innovació.

Seguidament, es presentaran les convocatòries del Consell Europeu de la Recerca i les Accions Marie Skłodowska-Curie del Pilar I de Ciència Excel·lent, obertes a tots els àmbits R+i.

A la segona part es tractaran diferents programes i iniciatives europees de finançament per temes relacionats amb la salut.

Es comptarà amb la presència de Lucía del Río, de l’Oficina de Projectes Europeus del ISCIII i Punt Nacional de Contacte de l’ERC;  i amb Juan Riese, de l’Oficina de Projectes Europeus del ISCIII i  Punt Nacional de Contacte del Repte Social 1: Salut, canvi demogràfic i benestar de l’H2020.

Els principals destinataris de la jornada són els investigadors interessats en aconseguir finançament europeu, tant per l’àmbit de la salut com per àrees vinculades com les TIC, les nanotecnologies, les ciències socials i humanitats, etc.

Programa de la jornada  Formulari d’inscripcions

jul.
14
Dj
4ª edició del NET-Lunch @ Auditori 3 Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
jul. 14 @ 13:30 – 14:30

El proper 14 de juliol, el ParcUdG torna a organitzar la quarta edició del NET-Lunch.

Gairebé 300 persones ja han participat en aquestes jornades que tenen com a objectiu donar-vos a conèixer les diferents empreses del Parc, discutir i compartir idees i crear sinergies entre usuaris.

Obrirà la jornada la directora que, com és habitual, explicarà les novetats que s’han produit als darrers mesos al Parc.

La primera empresa que us presentarem és InvertiaWeb, una empresa especialitzada en el marketing digital i desenvolupament de solucions a mida, que ha creat una eina online anomenada iWebConnector. Aquesta solució integral permet impulsar la Gestió, Venta i Promoció online del teu Stock arreu del món sense cap tipus de coneixements tècnics. I a la vegada, permet connectar de forma ràpida i senzilla el teu comerç, i tot el catàleg de productes, al marketplace i els canals de venta.

En aquesta edició, com a novetat, obrirem el “pica-pica” a mesura que es van fent les presentacions per tal d’amenitzar la jornada i crear sinergies entre usuaris i representants de diferents sectors empresarials gironins.

Les inscripcions es clouen el 12 de juliol. Tothom que hi estigui interessat pot apuntar-s’hi a la recepció del Centre d’Empreses, Giroemprèn o bé enviant un correu electrònic a unigiparc@parcudg.com.El preu de la inscripció és de 7€. La inscripció es pot abonar a la recepció del mateix edifici o bé fent una transferència al número de compte ES50 2100 0002 50 0201537325 fent referència a l’esdeveniment i identificant la vostra empresa.

oct.
3
Dl
Jornada RRI Tools a Girona @ Aularis 4-5 - edifici Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
oct. 3 @ 9:30 – 12:00
Jornada-rri-tools

Eines pràctiques per fer recerca i innovació amb la societat i per a la societat

La Recerca i Innovació Responsables (RRI, de les seves sigles en anglès) és una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat i que s’està incorporant de manera transversal des de diversos programes com ara el programa marc Horitzó 2020. Però, a què ens referim exactament amb el terme RRI? Quin rol podem tenir els diversos actors del sistema de ciència i innovació? Com podem posar‐ho en pràctica?

La jornada servirà de marc per introduir el concepte de l’RRI i presentar la primera versió de la plataforma virtual del projecte europeu RRI Tools (www.rri‐tools.eu) que compta amb més de 350 recursos multimèdia per implementar l’RRI en el nostre entorn. Entre aquestes eines, hi trobem pràctiques inspiradores de l’àmbit nacional i internacional, manuals i guies per implementar les agendes polítiques de l’RRI —accés obert, igualtat de gènere, ètica, participació pública, educació científica i governança—,   informació adreçada als diferents actors socials, una eina d’autoreflexió i la possibilitat de formar part d’una comunitat de pràctica a nivell europeu.

La jornada s’adreça a la comunitat investigadora, als professionals de la recerca i la innovació, als polítics i directius de l‘R&I, la indústria, la comunitat educativa i entitats de la societat civil.

Inscripcions obertes fins el 30 de setembre (FORMULARI D’INSCRIPCIÓ).

Inscripcions Programa

febr.
28
Dt
Experiència gastronòmica: Tapas Making Experience @ Restaurant Ictineu - Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
febr. 28 @ 19:00 – 20:30

El Club Girona ESADE Alumni es complau a convidar-te a aquesta divertida activitat, titulada ”Experiència gastronòmica: Tapas Making Experience”, una nova forma de desplegar la creativitat desenvolupant un estil propi de tapes.

D’una manera lúdica i divertida, els participants hauran de posar tot l’afany i les seves capacitats per crear unes tapes originals. El risc més gran és que no se les puguin menjar si no saben utilitzar els seus coneixements i les seves capacitats. Durant aquest viatge per la gastronomia i per la cuina, els nostres participants gaudiran d’una experiència divertida i formativa.

Data límit d’inscripció: divendres 24 de febrer de 2017

Places limitades. Inscripció obligatòria.

Import: Socis Gratuït / No socis: 35 euros

Tapas-Making-Experience

març
22
Dc
ICRA obre les seves portes als estudiants de secundaria coincidint amb el dia Mundial de l`Aigua @ Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, Edifici H2O
març 22 @ 8:00 – 18:00

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua, organitza per segon any consecutiu una Jornada de Portes Obertes – JPO 2017 del centre el proper dia 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua.

La jornada està pensada per a estudiants de Batxillerat i Cicle Formatiu de Grau Superior, relacionats amb la Química, Biologia, Medi Ambient i Tecnologia. Amb la finalitat de donar a conèixer les activitats realitzades en el Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), s’ha dissenyat una jornada de portes obertes que permeti als visitants entendre la investigació relacionada amb el cicle integral de l’aigua. Començant per l’estat del riu Onyar, sovint citat pel freqüent impacte al qual es troba sotmès, proposem un recorregut pels diferents vessants d’estudi desenvolupats en el centre.

Es tracta d’una oportunitat única per comprovar l’estreta relació entre medi i recerca i de la necessitat de la interacció entre diferents disciplines científiques per a respondre preguntes complexes.El programa de la jornada es desenvoluparà al llarg d’una hora i mitja aproximadament en diferents espais del centre. El contingut de l’experiència es basarà en el següent esquema:

1.- Benvinguda. Introducció al problema ecològic dels rius (Sala d’actes)

2.- Avaluació de la contaminació biològica i química del riu Onyar.

Sala de rius experimentals

Sala de rius experimentals

 2.1.- Caracterització físico-química de l’aigua. Es mostraran les tècniques més avançades per a la determinació de paràmetres de control imprescindibles pel coneixement de l’estat ecològic de les masses d’aigua. (Laboratoris L01-L02)

2.2.- Determinació dels contaminants orgànics (fàrmacs, antibiòtics, disruptors endocrins, etc.) en el riu. Es descriurà la realització del pretractament de la mostra: filtració i preconcentració dels compostos objecte d’estudi. Posteriorment, es farà una presa de contacte amb l’equipament vinculat a l’anàlisi: cromatografia líquida acoblada a espectrometria de masses. (Laboratoris L13-L15-L17)

2.3.- Estudi de l’impacte de la contaminació sobre microorganismes. Es donarà una visió general de les tècniques moleculars per a la identificació i recompte de microorganismes, així com les que s’utilitzen per a la quantificació de marcadors gènics relacionats amb la resistència a antibiòtics. (Laboratori L26 i UTBM)

2.4.- Estudi de l’impacte sobre els ecosistemes. Es veurà l’aproximació a l’impacte en els ecosistemes a través de la resposta de la biota en canals artificials. (Sala de rius experimentals )

3.- Tractament de les aigües residuals. S’aprofundirà en la funció i operativa de les depuradores (retorn de l’aigua tractada a riu). Es donaran a conèixer les tecnologies actuals i la innovació desenvolupada en les instal·lacions d’ICRA. (Laboratori L06 Plantes Pilot de tractament d’aigües residuals).

abr.
3
Dl
Sessió Yuzz ‘L’emprenedoria col·lectiva, una opció de futur’ @ Aulari 3 del Centre d'empresa - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 3 @ 18:00 – 20:00

El programa d’emprenedoria Yuzz (www.yuzz.org) és un programa, que busca joves d’entre 18 i 31 anys amb talent i idees de projectes amb base tecnològica, els quals rebran durant cinc mesos (de gener a maig) formació i assessorament a càrrec d’experts locals i estatals amb projecció internacional.

La sessió ‘L’emprenedoria col·lectiva, una opció de futur‘ que tindrà lloc el dia 3 d’abril al Parc Científic i Tecnològic de la UdG serà oberta al públic. Aquesta sessió està impulsada per Girona Emprèn i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya en el marc de Girona, municipi cooperatiu.

Les inscripcions estaran subjectes a disponibilitat. És imprescindible la confirmació d’assistència al correu info@aenteg.com

Ponent: Anna Arisa, docent de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Objectius específics de la sessió

  • Oferir, a través del coneixement d’experiències reals, un millor coneixement de l’empresa cooperativa. Com és i com funciona, quins passos s’han de seguir per crear una cooperativa, com s’organitzen i quins ajuts hi ha destinats a aquesta tipologia de projectes.

 Descripció general del plantejament

  • S’ofereix la possibilitat de conèixer projectes en funcionament basats en la fórmula cooperativa per tal d’aprofundir en els avantatges que aquesta suposa.

A la sessió s’informa dels diferents programes de suport que s’estan impulsant pel foment de les empreses cooperatives.

Sessions-YUZZ-Emprenedoria-Col·lectiva-TF-compressor

abr.
27
Dj
Seminari “Anàlisi de les ERC grants: per què les donen, qui les aconsegueix, i com són els projectes” @ Sala d'actes de l'edifici ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 27 @ 12:00 – 14:00

Les ERC grants estan considerades una de les convocatòries de finançament de la recerca més dures d’aconseguir. El premi però és sucós. Un finançament generós durant un període llarg de temps i un segell d’excel·lència que permeti als investigadors que les aconsegueixen entrar en les elits europees. En aquesta xerrada coneixerem quin són els criteris de l’European Research Council per donar aquestes subvencions a la recerca d’excel·lència. Analitzarem la seva especificitat i intentarem comprendre quina és la veritable clau de l’èxit per aconseguir-les. Habitualment es considera que la clau és el CV de l’investigador però en aquesta xerrada intentarem demostrar que encara que és un factor important no és el factor més rellevant. Esbrinarem també com més enllà del talent individual, la socio-política científica del lloc i la institució on treballa l’investigador poden ser també elements clau per tenir èxit.

Ponent: Miquel Angel Rodriguez Arias- Fundraiser and Project Manager en el Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)

Short CV:
Miquel Angel Rodríguez Arias és en l’actualitat “Fundraiser” i “Project Manager” al Departament d’Oceanografia Física i Tecnològica de l’ICM. Amb 20 anys d’experiència en el món de la recerca dels quals només els quatre primers amb perfil investigador, ha tocat al llarg de la seva carrera professional temes tan diversos com la gestió administrativa i de projectes, la captació de fons i de talent, la direcció d’equips i les relacions laborals, les estratègies institucionals i la visibilitat corporativa.

Jornada-ERC-ICRA-tf

maig
11
Dj
Seminari “La citometria en l’anàlisi d’aigües” @ ICRA- Institut Català de Recerca de l'Aigua
maig 11 @ 10:00 – 17:00

Descobreix i prova els beneficis de la citometria amb focalització acústica en l’anàlisis d’ aigües

Programa:

  • 10h- 11h Descobreix la nova tecnologia de focalització acústica de     l’Attune NxT
  •  11h- 13h Taller pràctic de citometria amb el Attune NxT:
    • Quantificació i viabilitat de microorganismes presents a l’aigua
    • Anàlisi de poblacions bacterianes
    • Anàlisi de vitalitat cel·lular relativa dins d’un cultiu bacterià
  •  14:30h- 17h Espai reservat per passar les vostres mostres
Places limitades. Confirma la teva assistència enviant un e-mail a: sct@icra.cat indicant nom i lloc/ departament.
Seminari “La citometria en l’anàlisi d’aigües”
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty