972 18 34 00

Animal Hero, guanya el premi d’emprenedoria Santander YUZZ Girona

Posted by: General 28 juny 2017 : 0

El videojoc  ANIMAL HERO UNIVERSE, l’objectiu del qual és millorar  les capacitats cognitives de nens i nenes amb síndrome de Down, impulsat per Yolanda Peregrín i Sílvia Quera ha estat escollit com la millor idea del centre YUZZ de Girona i ha obtingut una plaça per tal que una de les dues integrants viatgi a Silicon Valley al costat dels altres 51 millors joves emprenedors de la VIII edició de Santander YUZZ, el programa d’emprenedoria que promou Banc Santander a través de Santander Universidades i coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG). A nivell local, el programa compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Princesa de Girona i la Universitat de Girona.

El jurat ha seleccionat el projecte de Yolanda Peregrín i Sílvia Quera com el millor del centre YUZZ Girona, ubicat al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, espai en el qual des de fa cinc mesos 26 participants han rebut formació, assessorament i mentoratge pel desenvolupament dels seus models de negoci amb el suport de l’organització Secot i la coordinació de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG).

Yuzz Girona 2017 - 1er classif - Animal Hero Universe-compressed

Yolanda Peregrín i Sílvia Quera creadores d’ANIMAL HERO UNIVERSE

Els projectes premiats

El projecte guanyador de YUZZ Girona i també classificat com a finalista al premi ‘YUZZ Mujer’, ANIMAL HERO UNIVERSE (www.animalherouniverse.com) va néixer com un projecte universitari amb col·laboració amb el Parc d’Investigació Biomèdica de Barcelona (PRBB) amb l’objectiu de crear un videojoc terapèutic que ajudés a millorar les capacitats cognitives dels nens i nenes amb Síndrome de Down (DS). El videojoc s’havia d’ajustar als requisits didàctics que els neurocientífics desitjaven, però a més a més, havia de ser divertit per tal que els infants volguessin completar aquells exercicis que trobaven tan pesats. Un cop van haver desenvolupat el primer prototip del videojoc, van procedir a fer una petita prova amb els nens i nenes amb Síndrome de Down del PRBB. El resultat, al ser un èxit rotund, va animar a la Yolanda Peregrín, la Sílvia Quera i el seu equip a continuar amb el projecte un cop finalitzats els estudis. El videojoc ha evolucionat cap a una proposta transmedia formada per diverses plataformes, on el nucli central del projecte és un Serious Game (joc seriós). Han reconstruït l’experiència de joc i l’estètica, tot plegat amb l’objectiu de crear una demo i captar inversors per seguir endavant amb el desenvolupament del vídeojoc.

El segon classificat, MYCHEFTOOL, creat per Adrià Bosch i Xavier Garriga, és una aplicació web que permet gestionar un establiment de restauració des d’una sola aplicació i que es pot utilitzar des de qualsevol dispositiu digital. Això permet al propietari, gerent o encarregat del local de restauració portar un control total del seu negoci amb una sola aplicació. Presenta una interfície molt senzilla perquè l’usuari no tingui cap problema en la corba d’aprenentatge. L’eina ja és plenament funcional, no requereix de la intervenció d’un instal·lador, i està disponible per a qualsevol interessat a la seva pàgina web www.mycheftool.com

A la tercera posició i també classificat com a finalista al premi ‘YUZZ innovación tecnología disruptiva’ hi trobem KIT HIDRÓGENO projecte d’Adrià Sánchez. Amb aquest projecte es pretén contribuir a la reducció de la contaminació atmosfèrica a través de la creació d’un kit per convertir els motors dièsel dels grups electrògens a una mescla mixta de dièsel i hidrogen, fet que reduirà els nivells de diòxid de carboni emesos pel motor.

Oportunitats a Silicon Valley

L’objectiu d’aquesta experiència és inspirar i potenciar als joves emprenedors per accelerar el desenvolupament de les seves startups, brindant-los connexions per a la internacionalització dels seus projectes i la recerca de finançament. El programa inclou visites a empreses com Google, LinkedIn o Facebook i conferències en prestigioses universitats com Berkeley o Standford.

Els 52 guanyadors visitaran també l’Spain Tech Center (STC) -impulsat per Banc Santander, ICEX i Red.es-, la finalitat del qual és facilitar la implantació de pimes de base tecnològica espanyola en un dels entorns més dinàmics i competitius del món.

Al seu retorn, els 52 joves assistiran a la final nacional dels premis Santander YUZZ 2017 que es celebra a la Ciutat Grupo Santander de Boadilla del Monte, on un jurat integrat per representants de Banc Santander, CISE i entitats col·laboradores seleccionaran els guanyadors de YUZZ 2017. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) perquè puguin accelerar els seus projectes.

Santander YUZZ promou el talent jove, l’esperit emprenedor i l’impuls d’idees innovadores. En les seves set edicions anteriors s’han creat més de 500 empreses i s’han potenciat els projectes de més de 3.500 emprenedors.

 

 

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty